ДОБРЕДОЈДОВТЕ НА ВАШИОТ ФОРД КАТАЛОГ ЗА ДОДАТНА ОПРЕМА

Независно дали барате конкретен производ за стилизирање, сакате да го заштитите вашиот автомобил или сакате возењето да ви биде полесно и попријатно - ќе ја пронајдете широко спектарната палета на Форд додатна опрема со неколку кликови.

ИЗБЕРЕТЕ ВОЗИЛО
ИЗБЕРЕТЕ КОМЕРЦИЈАЛНО ВОЗИЛО

Кутија за на кров

Едноставно зголемете го капацитетот на товарот на Вашиот Ford.Јаката направена THULE кутија за на кров е дизајнирана да носи разни товари и да ги штити од надворешни влијанија и кражба.Нивната аеродинамика не Ви дозволува да се се грижите за потрошувачката на гориво и буката.Стилскиот изглед и неколкуте големини исто така даваат аутентичност на Вашиот Ford. Изборот е Ваш!

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Кука

Нема потреба да се сомневате во изгледот на вашиот автомобил ако планирате да влечете приколка или трејлер. Сите Фордови куки се дизајнирани за лесно ракување, целосна компатибилност и интеграција со Форд електриката и Мултиплекс системот.

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Задна скала

Поткачете се комфорно за лесно да стигнете до товарот на кровот.

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ

Услови и правила

Општи услови

Форд ги направи сите напори за да ја осигура точноста на информациите содржани на овој сајт. Форд постојано бара начини за подобрување на спецификацијата, дизајнот и производството на своите возила и измените се одвиваат континуирано. Додека се прават максимални напори за да се произведат современи и најнови производи и спецификации, овој сајт не треба да се смета како непогрешлив водич за производите и услугите на Форд, ниту пак дека претставува понуда за продажба некое конкретно возило. Дистрибутерите и дилерите не се застапници на Форд и немаат апсолутно никакво овластување да го поврзат Форд со било кое директно или индиректно претпријатие или застапеност. Било какво повикување на овој сајт за брзината или перформансите не треба да се зема како поттик за да се вози опасно или со брзина поголема од националното ограничување. Користењето на сите горива е во согласност со Директивата 93/116 / ЕЦ. Тие се пресметани со користење на истиот тест циклус кој што се користи за официјална класификација на издувните гасови. Тие не може да се споредат со претходната постојана брзина / урбано возење и сè повеќе ја претставуваат вистинската потрошувачка на гориво. При нормално користење на возилото вистинската потрошувачка на горивото на возилото може да се разликуваат од оние кои се постигнати при постапката за испитување, во зависност од техниката за возење, патиштата и сообраќајните услови, факторите на животната средина, и состојбата на возилото. Доколку имате било каков сомнеж, ве молиме консултирајте се со вашиот овластен Форд дилер.

Додатоци и карактеристики

Освен ако не се наведени како стандардни, карактеристиките / опциите и додатоците може да бидат дополнување кон стандардните спецификации, достапни само на повисоките класи на модели, или како опција / додаток на дополнителен трошок на купувачот.

Авторски права

Сите права, вклучувајќи ги и авторските права и правото за база на податоци, за веб-сајтот и неговата содржина, се во сопственост на или се лиценцирани од Форд, или на друг начин користени од страна на Форд како што е дозволено со важечкиот закон или носителот на авторските права. Забрането е копирање, репродукција, објавување, снимање, постирање, емитување или пренесување на кој било текст, слики, графики, лого, копче, икона, слика и нивниот избор и уредување, и главните кодови и софтвер, за комерцијална или јавна цел, без претходна писмена дозвола од Форд или имателот на авторските права. Не смее да се прилагодува, менува или да се креира никаков материјал или информација на овој сајт или да се користи за било која друга цел освен за ваша лична некомерцијална употреба. Се согласувате да го користите овој сајт само за правни цели. Форд го задржува правото да го користи за свои цели секој материјал поднесен до овој сајт, вклучувајќи текст и слики, на сајтот или во било која друга форма, вклучувајќи и за рекламни цели. Форд го задржува правото да ги следи поднесувањата до сајтот и да ги уреди или одбие.

Изјава за ограничување на одговорност

Ние се обидуваме да се осигураме дека информациите на нашиот сајт се точни, целосни и актуелни/навремени. Со користењето на овој сајт, сепак, вие се согласувате да бидете обврзани со овие Услови и правила, кои се на сила на денот кога за прв пат го користите сајтот. Без оглед на вашите статутарни права, сајтот и сите информации, текст, имиња, слики, фотографии, логоа, линкови и икони и други материјали (без ограничување) се обезбедени "КАКО ШТО Е" и "Е ДОСТАПНА" основа без гаранција за претставување или одобрување, експлицитни или имплицитни. Конкретно, ние не гарантираме и не ја претставуваме точноста или целосноста на информациите понудени на оваа страница ниту пак гарантираме дека користењето на овој сајт ќе биде непрекинат или без никакви грешки, или дека сајтот и неговите сервери немаат компјутерски вируси или грешки . Во никој случај Форд нема да биде одговорен за било кое лице за било каква штета или загуба кои можат да произлезат од користењето на било кои информации содржани во нашиот сајт или од производи прикажани на нашиот сајт, вклучувајќи, без ограничување, индиректни или последователни штети или каква било штета која произлегува од употреба или загуба заради употребата, податоците, или профит, без разлика дали во акција на договорот, небрежност или други закононарушителни акции, кои произлегуваат од или во врска со користењето на овој сајт. Без оглед на се друго во овие Услови на употреба, Форд нема да биде одговорен за побарувања кои се однесуваат на функционалноста или достапноста на овој сајт.

Трговски марки

Сите имиња, слики, логоа кои го идентификуваат Форд се во сопственост на Форд. Секој бренд на трето лице, производ, услуга и имиња на компанијата содржани на овој сајт се трговски марки, услужни марки и трговски имиња на нивните сопственици. Форд не дава дозвола за нивно користење од страна на ниедно лице освен на сопствениците. Секоја таква употреба може да претставува повреда на правата на сопствениците.

Надворешни врски

Форд не претставува, гарантира, одобрува и нема одговорност за какви било надворешни сајтови кои може да се поврзат до и од овој сајт. Сите надворешни сајтови кои ги посетувате со кликнување преку линк на овој сајт е надвор од контрола на Форд и ќе ја посетите комплетно на ваш сопствен ризик.

Општи услови за софтвер

Преземањата на софтвер од овој сајт се целосно скенирани и тестирани во сите фази на производство, но - како и со сите нови софтвери - ние сепак, препорачуваме да направите антивирусна проверка пред да почнете да го користите. Исто така Ви препорачуваме да имате ажурирана резервна копија од вашиот хард диск пред да го користите софтверот. Форд не прифаќа одговорност за никакво нарушување, оштетување и / или губење на податоци на вашите податоци или компјутерски систем кои може да се случат при користење на софтверот. Консултирајте се со вашиот мрежен администратор пред да го инсталирате каков било софтвер на вмрежен компјутер.

Надлежност

Овие Услови и правила ќе бидат регулирани со, и толкувани, во согласност со законите на Англија и Велс. Споровите кои произлегуваат тука ќе бидат исклучиво под надлежност на судовите на Англија и Велс. Ако било кој од овие Услови треба да се утврди за незаконски, неважечки или на неспроводлив поради законите на секоја држава во која овие Услови се наменети да бидат ефективни, истиот ќе биде отсечен и избришан од оваа клаузула. Сите други Услови на користење и Услови и правила ќе останат во полна сила и ќе продолжат да бидат обврзувачки и спроводливи. Форд го задржува правото за промена на било кој од овие Услови и правила во секое време преку нивно објавување на интернет. Доколку не ги прифаќате овие Услови и правила во целост, мора да престанете со користење на овој веб-сајт веднаш.
Ford Motor Company Limited. Регистрирана во Англија: No.235446, седиште: Eagle Way, Brentwood, Essex, CM13 3BW, England (Англија).

Политика на приватност

Политика на приватност на Интернет

Ford Motor Company Limited ("Форд") ја почитува приватноста на секој поединец што ќе ги посети нивните Веб-Сајтови и сите информации собрани за вас најпрво ќе се користат за да се исполни секоја услуга која ќе ја побарате, и второ, да го подобриме начинот на кој ви даваме услуги како компанија. Ние го правиме ова со обезбедување на соодветно користење на информацијата. Оваа информација нема да биде откриена никому кој е надвор од групата Ford Motor Company , нејзините подружници или партнер компании, нејзините агенции, дилери или носители на лиценца и други компании со кои Форд има договорено услуги за ваша корист, и, сите овластени претставници, лица овластени за трансфер или замена на погоре споменатите страни. Ова ќе биде третирано во согласност со законските одредби според англискиот закон за заштита на податоците и може да се пренесат на САД или земји надвор од ЕЕА за целите на бизнис администрација. Во секој случај секоја компанија членка или овластен дилер на Ford Motor Company ќе ги применува и доледно исполнува законските барања за заштита на лични податоци на замејата во која е основана.

Вие имате право како поединец да дознаете кои информации ги имаме за вас и да се направат посебни корекции ако е потребно; каде се пренесуваат информациите(доколку има пренос на информации) исто така, имате право да побарате од нас да не ги користиме информациите. Ние ќе ги направиме сите практични напори да ги испочитуваме вашите желби. Сепак, одредени закони, особено во врска со прашањата поврзани со безбедноста или финансиската регулатива (на пример, кога се занимаваат со Форд кредит) можат да го спречат ова.

Ако имате било какви специфични прашања кои не се опфатени во делот Најчесто поставувани прашања Ве молиме испратете го вашето прашање на Ford Motor Company Limited, PO Box 2439, Glasgow, G40 3WX.

Mобилна и WAP Политика на приватност

Форд ја почитува приватноста на секој поединец што ќе ги посети неговите WAP сајтови и сите информации собрани за вас прво ќе се користат за да се исполни било која услуга што ќе ја побарате, и второ, да се подобри начинот на кој што како компанија ви вршиме услуги. Ние го правиме ова преку обезбедување на соодветно користење на информациите.

Видови дозволи

За барања за Брошура (Brochure) - каде што е дадена дозвола за идни контакти вие се согласувате да примате текстуални и поштенски контакти.
За барање Информирајте ме (Keep me informed) - - каде што е дадена дозвола за идни контакти вие се согласувате да примате текстуални и поштенски контакти.
За Test Drives барања - каде што е дадена дозвола за идни контакти вие согласувате да добивате текст, вест и говорна пошта и поштенски контакти.
Со започнување со користење на Веб-Сајтот и внесување на вашите лични податоци на потврдувате дека сте се запознале и во целост се согласувате со овие Правила и постапки на обработка на вашите лични податоци.

Користење на вашите информации

Овие информациии нема да бидат откриени на некој надвор од Ford Motor Company Групацијата, нејзините подружници или партнер компании, нејзините агенции, дилери или носители на лиценца и други компании со кои Форд има договорено услуги за ваша корист. Тие ќе бидат третирани во согласност со стандардите поставени од англиското и европското законодавство за прифатливо задржување и заштита на податоци. Вашите податоци може првично де се чуваат и обработуваат внатре или надвор од Европската Унија се додека таа земја има стандарди за заштита на податоци слични на оние утврдени во Европската Унија.

СМС податоци

Нашиот провајдер на мобилни услуги е потребно да биде во можност да обезбеди историски податоци за информации на локалните телекомуникациски регулатори, мобилни оператори и властите, на конкретно барање. Ова вклучува opt-in, opt-out, влезна (inbound) и излезна (outbound) порака, датум и време, мобилен телефонски број и мрежен оператор. Овие податоци не се достапни за Форд или неговите потрошувачи. За повеќе информации и детали за контакт Ве молиме најавете се на следниве сајтови;
За повеќе информации во врска со OFCOM разгледајте го линкот подолу.

Преглед на сајтот OFCOM >
За повеќе информации за PhonePay Plus разгледајте го линкот подолу.
Преглед на сајтот PhonePay >

Нашиот провајдер на мобилни услуги, исто така е во согласност со стандардите и правилата утврдени од страна на Глобалната мобилна маркетинг асоцијација (ММА), погледнете на линкот подолу.
Видете го сајтот на Глобалната мобилна маркетинг асоцијација>

Контакт

Вие имате право како поединец да дознаете какви информации имаме за вас и да направите корекции доколку е потребно; , каде ги пренесуваме, исто така имате право да побарате од нас да не ги користиме информациите. Ние ќе ги направиме сите напори да ги испочитуваме вашите желби. Сепак, може да бидеме спречени во тоа со закон, на пример кога станува збор за здравјето и безбедноста или финансиската регулатива (на пример, кога постои Форд кредит).
За прашања кои не се опфатени во делот Најчесто поставувани прашања Ве молиме испратете ги вашите прашања на Ford Motor Company Limited, PO Box 2439, Glasgow, G40 3WX.

Употреба на Колачиња (Сookies) на нашиот WAP сајт

Колачињата (Cookies) се користат само во процесот на Информирајте ме (Keep Me Informed), Test Drive и барањата за брошура (Brochure Requests). Ова е само за да може да се води евиденција за сесијата, а не се зачувуваат податоците за клиентите.

Наплаќање

Пораките што ги праќате на shortcode на Форд ќе се наплаќаат по стандардна цена на вашиот мрежен оператор. Исто така, ќе ви биде наплатено за вашиот стандарден мрежен WAP, како и за преземањата за да пристапите на WAP страницата и да преземете некоја содржина. Текстуалните пораки испратени до вас од страна на Форд се бесплатни.

Пребарување

За да го разгледате нашиот WAP сајт и да пристапите до содржината мора да ви биде овозможен пристап на вашиот телефон до WAP и да имате соодветен мобилен телефон (на пример, кој може да поддржува видео содржини). Секоја преземена содржина не смее да се користи во секаков контекст, кој може да се толкува како клевета или навреда и не може да се користат за комерцијални цели без писмена дозвола од Ford Motor Company Limited. Вашиот мрежен оператор, исто така, мора да ви дозволи преземање на нашите содржини. Ако не сте сигурни консултирајте се со провајдерот на вашите мобилни услуги пред да се обидете да ја преземете содржина. Групацијата Ford Motor Company, ниту кој било од неговите застапници, добавувачи или консултанти нема да бидат одговорни во случај да не можете да пристапите на некоја содржина, ниту пак ќе бидат одговорни за какви било тешкотии во нејзино преземање, или пристап до неа преку вашиот мобилен телефон. За прашања околу содржината што е преземена на вашиот телефон, ве молиме разгледајте го делот Најчесто поставувани прашања (FAQ).Ford Motor Company Limited. Регистрирана во Англија: Бр. 235446, седиште: Eagle Way, Brentwood, Еssex, CM13 3BW, England (Англија).

Колачиња (Cookies)

Што е Колаче (Cookie)?

Колаче (Cookie) е текстуална низа од информации којашто веб-сајтот ја пренесува до документот со колаче на прелистувачот на хард дискот на вашиот компјутер, така што веб-сајтот може да ве запамти кој сте. Колачињата може да им помогнат на веб-сајтовите да ја организираат содржината побрзо да се прилагоди и да одговара на вашите интереси - повеќето големи веб-сајтови користат колачиња. Само колачињата не може да се користат за да ве идентификуваат. Едно колаче обично ќе го содржи името на доменот од кој дошло колачето; "животниот век" на колачето; и вредноста, обично случајно генериран единствен број.

На овој сајт се користат два вида на колачиња:

Како се користат колачиња на овој сајт и какви информации се собрани.
Session Cookies (Привремените колачиња) се користат за:

Persistent Cookies (Постојаните колачиња) се користат за:

Колачиња од трето лице

Трети лица служат колачиња преку овој сајт. Тие се користат за следниве намени:
Да служат реклами на нашиот сајт и да следат дали корисниците кликнуваат на нив.

Web Вeacons

Некои од нашите веб-страници може да содржат електронски слики познати како Web Beacons (понекогаш познати како clear gifs) кои ни овозможуваат да ги изброиме корисниците кои ги посетиле овие страници. Web beacons собираат само ограничени информации кои вклучуваат број на колаче; време и датум на преглед на страницата; и опис на страницата на која се наоѓа Web Beacon. Ние, исто така, може да носиме Web Beacon поставени од страна на трети лица. Овие Beacons не носат никакви лични информации и се користат само за да ја следат ефикасноста на одредена кампања.

Како да ги избришете колачињата

Лесно може да ги избришете сите колачиња кои биле инсталирани во папката за колачиња на вашиот интернет пребарувач. На пример, ако користите Microsoft Windows Explorer:
Отворете го "Windows Explorer"
Кликнете на копчето "Пребарувај (Search)" на алатникот (toolbar)
Напишете "cookie" во полето за пребарување за 'Папки и Датотеки (Folders and Files)"
Изберете "My Computer" во полето на "Look in '
Кликнете на 'пребарување сега (Search now)"
Двоен клик на папки кои се најдени со пребарувањето
'Изберете (Select)' било кој документ со колаче
Кликнете на копчето 'Избриши (Delete)' на вашата тастатура
Ако не користите Microsoft Windows Explorer, тогаш треба да изберете "cookies" во преку функцијата "Помош (Help)" за да добиете информации за тоа каде да го најдете вашиот фолдер со колачиња.

Оневозможување и овозможување на Колачињата

Имате можност да ги прифатите или одбиете колачињата со менување на поставките во вашиот интернет пребарувач. Сепак, нема да можете да ги користите сите интерактивни карактеристики на нашиот сајт доколку колачињата се оневозможени. Доколку сакате да бидете предупредени пред да биде прифатено колаче на вашиот хард диск, погледнете го упатството со инструкции:
Ако користите Netscape Navigator 3.0:
Одете на менито "Опции (Options)"
Кликнете на "Мрежни преференци (Network preferences)"
Кликнете на "Протоколи (Protocols)"
Штиклирајте го квадратчето каде што пишува "Покажи предупредување пред да прифаќање колаче (Show an alert before accepting a cookie)"
Одете во вашата Netscape папка
Избришете ја датотеката која е наречена "cookies.txt"; со ова ќе ги избришете сите колачиња
Под Windows 95; исто така, треба да ја користите функцијата "Најди (Find)" функција на менито "Start" за едноставно да ја најдете датотеката наречена "cookies.txt".

Во Internet Explorer 3.0:
На менито 'Преглед (View)’
Кликнете на 'Опции (Options)'
Кликнете на "Напредно (Advanced)'
Штиклирајте го квадратчето каде што пишува "Предупреди пред прифаќање колачиња (Warn before accepting cookies)"
Одете во директориумот на колачиња
Избришете сите датотеки што ги имате таму, со ова ќе ги избришете сите колачиња
Откако ќе ги избришете овие датотеки повеќе нема да имате колачиња, и ќе бидете прашани секој пат кога некој веб-сајт ќе се обиде да испрати колаче во вашиот систем. Тогаш, можете да изберете опција "Прифати (Accept)" или "Откажи (Cancel)" колаче.

Ако користите Netscape 4.0+:
Изберете "Уреди (Edit)" во лентата за мени
Кликнете на 'Опции (Preferences)'
Кликнете на "Напредно (Advanced) '
Штиклирајте го квадратчето каде што пишува "Предупреди ме пред прифаќање колаче (Warn me before accepting a cookie)"
Сега oдете на копчето "Start"
Кликнете на "Најди (Find)"
Кликнете на 'Датотеки и папки (Files and Folders) "
Напишете "cookies.txt" во полето за пребарување коe ќе се појави
Кликнете на 'Најди Сега (Find Now)"
Кога ќе се појават резултатите од пребарувањето повлечете ги сите датотеки во "Recycle Bin", вака ќе ги избришете сите колачиња
Сега затворете го и рестартирајте го Netscape
Откако ќе ги избришете овие датотеки, повеќе нема да имате колачиња, и ќе бидете прашани секој пат кога некој веб-сајт ќе се обиде да испрати колаче во вашиот систем. Тогаш, можете да изберете "Прифати (Accept)" или "Откажи (Cancel)" колаче.

Во Internet Explorer 4.0:
Оди на менито 'Преглед (View)’
Кликнете на "Интернет опции (Internet Options)"
Кликнете на "Напредно (Advanced)'
Штиклирајте го квадратчето каде што пишува "Прашај пред прифаќање колачиња (Prompt before accepting cookies"
Сега одете во директориумот на вашите колачиња
Избришете ги сите датотеки кои ги имате таму, ова ќе ги избрише сите колачиња
Откако ќе ги избришете овие датотеки, повеќе нема да имате колачиња, и ќе бидете прашани секој пат кога некој веб-сајт ќе се обиде да испрати колачиња во вашиот систем. Тогаш, можете да изберете "Прифати (Accept)" или "Откажи (Cancel)" колаче.

Во Internet Explorer 5.0 +:
Одете на менито "Алатки (Tools)"
Кликнете на "Интернет опции (Internet Options)"
Кликнете табулаторот "Безбедност (Security)"
Нагласи "Интернет" зона (избрана по правило)
Изберете ниво на безбедност "Висок (High)" за оваа зона
Кликнете на "OK"
Одете во директориумот на вашите колачиња
Избришете ги сите датотеки кои ги имате таму, ова ќе ги избрише сите колачиња
Откако ќе ги избришете овие датотеки, повеќе нема да имате колачиња и вашиот пребарувач повеќе нема да праќа или прима нови колачиња.

Ако користите Netscape 6.0+:
Одете на "Уреди (Edit)" во лентата за мени
Кликнете на 'Опции (Preferences)'
Кликнете на "(Advanced) '
Изберете го полето "Колачиња (Cookies)"

Штиклирајте или "Предупреди ме пред прифаќање колаче (Warn me before accepting a cookie)" или "оневозможи колачиња (Disable Cookies)"
Кликнете на "OK"
Одете на копчето "Start"
Кликнете на "Најди (Find)"
Кликнете на 'Датотеки и папки (Files and Folders)"
Напишете "cookies.txt" во полето за пребарување, кое ќе се појави
Кликнете на 'Најди Сега (Find Now)"
Кога ќе се појават резултатите од пребарувањето, повлечете ги сите датотеки во "Recycle Bin", со ова ќе ги избришете сите колачиња
Сега затворете го и рестартирајте го Netscape
Во зависност од тоа што имате изберено претходно, или ќе ви се појави прашање за прифаќање колачиња или нема да добиете никакви колачиња.

Во Internet Explorer 6.0+:
Одете на менито "Алатки (Tools)"
Кликнете на "Интернет опции (Internet Options)"
Кликнете на табулаторот "Приватност (Privacy)"
Поместете го лизгачот за да ги изберете посакуваните поставки
Кликнете на "OK"
Одете во директориумот на вашите колачиња
Избришете ги сите датотеки кои ги имате таму, ова ќе ги избрише сите колачиња
Откако ќе ги избришете овие датотеки, повеќе нема да имате колачиња и вашиот пребарувач повеќе нема да праќа или прима нови колачиња.

Ако користите Netscape 7.0+:
Одете на "Уреди (Edit)" во лентата за мени
Кликнете на 'Опции (Preferences)'
Кликнете на "Приватност и безбедност (Privacy and Security)"
Изберете го полето "Колачиња (Cookies)"
Изберете ги посакуваните поставки
Кликнете на "OK"
Одете на копчето "Start"
Кликнете на "Најди (Find)"
Кликнете на 'Датотеки и папки (Files and Folders)"
Напишете "cookies.txt" во полето за пребарување кое ќе се појави
Кликнете на 'Најди Сега (Find Now)"
Кога ќе се појават резултатите од пребарувањето, повлечете ги сите датотеки во "Recycle Bin", со ова ќе ги избришете сите колачиња
Сега затворете го и рестартирајте го Netscape
Во зависност од тоа што имате изберено претходно, или ќе ви се појави прашање за прифаќање колачиња или нема да добиете никакви колачиња.